torstai 19. helmikuuta 2015

Simple twix recipe

Heippa❤ Täällä taas kera uuden herkullisen reseptin! Juuri kun viime postauksessa kerkesin hehkuttaa terveysjutuista olevani kiinnostunut sain käsiini uuden reseptin- joka on  muuten kaikkea muuta kuin edellä mainittu terveellinen, haha :-D Kuvat on hieman(lue: arg, tosi ...)tummat, jotka johtuu siitä, että aurinko ei ole pilkahtanutkaan sen eilisen ihanan paisteen jälkeen! Ei ole muutenkaan mennyt mulla loistavasti- onnistuin kummasti täräyttämään sormen niin ettei sillä juuri mistään oteta kiinni, väänsin samaan syssyyn polveni johon palasi muutaman viikon takainen kova kipu koukistaessa ja mitähän vielä. Välillä tuntuu, että oikein kerään magneetin tavoin kaikkea huonoa itseeni, hah! Tai sitten elämä haluaa vain tunkea kaiken huonon mäihän yhdelle kerralle :-D 


Mutta takaisin aiheeseen eli twix-kakkuun! Tai pelkkä twix, ihan miten haluaa kukakin sanoa. Voin taata, että tämä vien kielen mennessään onnistuessaan Voisin kuvitella antavani hyvinkin tälläisiä paloja kavereilleni lahjaksi- enkä pistäisi pahaksi vaikka itselle osuisi tälläinen herkku käteen, hih ;-)

tarvitset:

2 levyä suklaata(käytin ihan perus fazer)
1 pussi toffeeta
1 paketti keksejä, itse käytin Marabou Daim(?)
n.½ dl kermaa
Ja aikaa, eli jos karkkihammasta kolottaa suosittelen syömään sen suklaalevyn!

1. Sulata mikrossa yksi levy. Itse teen niin, että paloittelen suklaan palasiksi(ihan niitä viivoja pitkin miten saa käsin väännettyä)kulhoon jonka pistän mirkoon 20-30 s ja täydellä teholla! Sitten sekoitan ja taas laitan saman määrän ja sekoitan. Toistan tuota niin monta kertaa kunnes suklaa on sulanut. HUOM! Viimeinen kierros voi olla myös 10-15 s pitkä. Sitten kaada sula sukla leivinpaperilla vuorattuun astiaan, noin ½-1 cm paksuiseksi levyksi. Vie ulos tai jääkaappiin jähmettymään. Aikaa tämä vei minulta(vein ulos)n. 30 min.


2. Sulata toffee laittamalla palaset kulhoon ja tekemällä suklaa-sulatus-ohjeen-reseptin-mikäonkaan mukaisesti. Sen jälkeen lisäilin kermaa toffeen sekaan, jotta se juoksettuisi edes vähän. Sitten onkin paras osuus- kokoaminen! Eli voit laittaa haluamaasi järjestykseen toffeen ja keksit. Valinnan vaikeus ei voi iskeä tässä tapauksessa, kun vaihtoehtoja on kaksi, haha :-D Laitoin toffeen alle, päälle keksit joita murustelin ja katkoin täyttääkseni jokaisen kolon, ja taas toffeeta päälle. Sitten olisi taas suklaan sulatuksen vuoro! Sulattamisen jälkeen kaada se toffee-keksi-kyhäelmän päälle ja yritä peittää jokainen kohta. Vie ulos/jääkaappiin jäähtymään. Tämä vie 1-2 h.



Loppu onkin itse päätettävissä! Voit leikata muotoilla tai tehdä miten ikinä vain keksit paloja siitä. Näin se on valmis Valitettvasti en saanut yhtään julkaisu kelpoista kuvaa lopputuloksesta, sillä unohduin kokonaan siivoamisen ihmeelliseen maailmaan ja pimeä sillä välin hiipi taivaalle. Mutta hyvännäköinen ja makuinen oli Toivottavasti teilläkin siellä ruudun toisella puolella onnistuu tämä! Alkuperäistä reseptiä ei tavallaan ole- sain vain tietoon tarvittavat aineet mutten määriä tai mitä pitää olla(eli mikä keksi, mikä suklaa jne.), mutta jos jotain kiinnostaa käydä kurkkaamassa sivustoa niin pääset siihen tästä! Nyt jatkan siivoilua ja läksyjen ahertamista- joista puheen ollen nyt on viimeiset rutistukset tehty koulua kohtaan, jee Vika koe oli tänään joka oli kyllä mun osalta ihan täys pohjanoteeraaus, mutta katse eteen ja suupielet ylöspäin niin kuin lauletaan, heh.
Iso kiitos Heidille vinkistä tähän ihanaan reseptiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti