lauantai 11. huhtikuuta 2015

About my passion for sport

Sanni: Tässä aamupäivästä lähdin selailemaan tuttuun tapaan blogeja ja törmäsin Annib- blogissa kivan postauksen jossa hän kertoi urheilu tavoitteitaan tms. Sain siitä rohkaisun tulla teillekkin rustailemaan mun omat tavoitteet ja sen sellaista urheiluun liityvää! Ennen oli tuolla luonnoksissa yksi urheilu postaus, mutta rahkeet ei riittänyt sitä julkaisuun asti laittaa joten päätin poistaa sen. Nyt kuitenkin sain rohkaisupiikin- nyt sitten onkin luvassa urheilu postaus!

*
Oon vielä aika tälläinen amatööri- tasolla räpisteliä, mutta ainakin tahto on luja, että joskus vielä pääsisin ihan sanomaan olevani lähes ammattilainen! Pienestä asti oon ollut tosi kilpailuhenkinen urheilussa varsinkin ja kaikki mitä nyt tuli tehtyä vedettiin ihan satalasissa. Vieläkin niin sanottu 'kilpailuvietti' on verissä urheilun kanssa ja vaikka yritän itseni kanssa tehdä jonkinlaisen sovinnon, että hei nyt otat rennommin että et ole ihan kuollut silti sitä vaan kuitenkin unohtaa sen ja antaa vain mennä. Liikkatunnilla pienempänä olin suorastaan raivostuttava ja helposti keräsin liikunnantunneilta raivostuneita katseita itseeni- vieläkin tuntuu joillakin olevan jotain samaa mieltä musta nyt, vaikka nykyään en ole enää sellainen kuin pienenä(toivottavasti), heh :-D Noh, kuitenkin liikunta on aina ollut mun elämässä ihan siitä tutti-iästä tähän asti.

Rakastin kaikkea voimistelua ja niin äiti kiikuttikin mua ja siskoani erilaisiin jumppiin, tansseihin ymsyms. Lajeja oon kokeillut toosi laajasti, ratsastuksesta uintiin, voimisteluista pallopeleihin ja mitähän vielä. Kuitenkin siskoani ja serkkuani seuraten jatkoin sinnikkäästi pesistä josta onkin tullut ihan korvaamaton asia elämääni, ei enää pelkkä harrastus. Tosiaan oon kilpaurheilija ja pelaamme pesiksessä kilpatasolla ihan hyvällä menestyksellä! Pesiksessä meillä on tosi monipuoliset treenit, puntti-, juoksu-, fysiikka- ja lajitreenejä. Viikossa onkin helposti pelkästään pesistä merkattu(sisältää omatoimiset)6 kertaa ja lisäksi toinen lajini on säbä. Säbää on vain 3 kertaa viikossa, joten pyrin aina käymään niissä vähäisen määrän vuoksi. Joten viikonrytmi menee urheilun mukaan joka on oikeastaan tosi mahtavaa! Vaikka onkin jäänyt välistä erilaiset bileet, kavereiden treffailut ja tapaamiset  silti en vaihtaisi lajeja pois. Tuntuu lähes aina tosi tosi orvolta, kun kausi on ohi ja päivät onkin vapaita.

*
Pyrin yleensä tekemään mieluummin laadukkaita liikkeitä vaikka sitten vähemmän, kun laaduttomia paljon! Olkapäävaivan myötä muutamat liikkeet on loogisesti huonontuneet, mutta nyt kun taas saan tehdä teen niitä, että pääsisin joskus tavotteisiin, joista kerron pian. Yritän aina parantamaan asiaa josta on sanottu(vaikka ilme oliskin jotain ihan muuta), koska eihän sitä tekemättä parane. Teen aika vähän mitään omatoimisia, koska yksinkertaisesti pitää osata antaa kehonkin levätä! Jos kuitenkin omatoimista teen, on se yleensä puntilla käynti, lenkkeily tai jonkinlainen kuntopiiri. Ja mähän oon sellainen, että jos en jotain valmiiksi suunnittele mun on tosi hankala tehdä mitään :-D Joten suunnittelen aina mitä teen puntilla, mitkä sarjat/liikkeet/toistot, kuntopiirissä samat ja lenkissä asetan kilometreissä tavoitteen esim. 6 km. Minuttii/tunti tavoite on mun osalta vähän huono, kun en osaa sanoa mikä lenkki olisi vaikka sen tunnin lenkki jne. Joten kilometrit on helpompia mulle! Koska poden aina huonoa omatuntoa, jos luovutan 'sovitun' asian yleensä ei sitten luovuteta.

Tavoitteita on nyt, että leukoja saisin vedettyä täysin puhtaasti viisi. Juoksussa tavoite on oppia paremmin juoksutekniikka ja sitä myötä toivon, että juoksu nopeentuisi. Pitkällä matkalla ajattelin juosta ainakin sen joka vuosi- tavoite 10 km ja toivottavasti enemmänkin! Olen siis aikaisemminkin juossut 10 km(ei ihan tasan, hieman päälle!)joka on sellainen kerran vuoteen vähintään juttu. Täysin unelma olisi myös jalkaprässissä saada 5-8 työntöä 120 kilolla sekä saada jälleen spagaati ja varpaista kiinni<3 Joten saa nähdä mitkä näistä tulee toteutumaan!

Lajien tavoitteet; aloitetaan säbästä,  joka on vielä se uusi juttu. Haluaisin osata kikkailla, hallita palloa paremmin ja veto kovemmaksi. Oikeastaan voisin sanoa, että kaikki säbässä vaatii harjoitusta paljon, mutta ei se mitään tahtotila on kova<3
Pesiksessä tahtoisin heiton lujemmaksi ja lyönnin kantavammaksi. Nuo ovat sellaiset jatkuvat tavoitteet joita kehittelen pikku hiljaa :-) Ja parempaan suuntaan ollaan jo menossa!

*
Tälläinen on mun urheilujuttu, heh. Vaikka omat lajit joskus loppuukin, tuun todennäköisesti urheilua jossain muodossa jatkamaan mieluisasti(esim. valmentajan ura kiinnostaisi hirveästi!!) Toivottavasti en nyt ihan kyllästyttänyt ketään siellä ruudun toisella puolella- postauksesta piti tulla noin puolet pienempi, mutta asiaa tulikin ja tulikin. Ups. Nyt tulevaisuudessa voinkin tehdä aina välikatsauksen mitä mun tavoitteille kuuluu jne. Pysytte tekin mukana sitten! Nyt kuitenkin alan valmistautumaan treeneihin ja voisin käydä kokeilemassa muutamat leuanvedot... Aurinkoisia hetkiä! *kuvat weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti