keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Homemade ice cream

Aurinkoista aamu Jo otsikosta voikin lukea mitä tämä postaus tulee sisältämään! Elikkäs kokeilin tehdä jäätelöä ihan itse keskiviikkona(eilen) ja pakko kyllä kehaista että siitä tuli älyttömän hyvännäköistä ja makuista. Oli myös mun eka kerta, että tein jätskiä omin pikku kätösin joten iiks! Ja koska tää onnistui ja on melkeinpä idioottivarma- miksipä sen sitä teille jakaisi Pahoittelut siitä, etten tajunnut ottaa kuvia kaikista vaiheista(lue: en ajatellut tulla tätä edes jakamaan teille:-D)ja siitä, että kuvat ovat tummia. Jos himoitset karkkia tai jätskiä, jatkaminen omalla vastuulla ;-)

Home made ice cream

3 dl täysmaitoa
1 dl ruokosokeria
1 dl tavallista sokeria
6 keltuaista
5 dl kermaa
1 vaniljatanko
+ haluamasi karkit

1. Mittaa maito ja sokerit kattilaan ja lisää tanko joukkoon. Laita liedelle ja ala sekoittamaan jatkuvana sekoituksena siihen asti, kunnes seos rupeaa poreilemaan.(Liesi ei kannata olla liian kuuma tai muuten seos voi palaa pohjaan.) Siirrä seos liedeltä ja lisää keltuaiset ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Laita seos takaisin liedelle ja anna poreilla 5 min samalla sekoittaen. Laita seoksen päälle muovikelmu ja vie se jäähtymään.

2. Vatkaa kermavaahdoksi(vähän kovempaa, EI VOITA, mutta ei saa olla liian löysääkään)ja nostele se jäähtyneeseen massaan esim. nuolijalla. Kun kermavaahto on sekoitettu hyvin massaan lisää joukkoon haluamasi karkit. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja vie se pakastimeen. Tein tämän illalla joten annoin sen olla yön yli. Aamulla oli valmis 

Tässä tämä uusi resepti olikin! Pistetään sormet ristiin, että teilläkin kokeillessanne onnistuu toooosi hyvin Tällä on mukava yllättää vaikka kaveri, kotiin saapuvat vanhemmat, vieraat ja miksei ihan vaan itsesikin. Enjoy




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti